Blog

E-Hemşire.com

Hemşirelikte Yaklaşım

Hemşirelik, hem mesleki gelişmeleri, hem de artan toplumsal beklentileri yanıtlamak için vazgeçilmez ölçüt olan bilimselliği temel almaktadır. Bu temeli oluşturan kuramsal bilgi, hizmet alanında uygulama ile bütünleşmektedir.

Dolayısıyla günümüz hemşireliği, insana ve yaşamına yönelik bilimsel bilgileri, bütünleyici becerilerle birey ve topluma sunma çabasındadır.

Hizmetin bu biçimde sunuluşu; bilimsel içeriğin, hasta/sağlıklı bireyin günlük yaşam aktivitelerine uygun bilimsel yöntemle, yani sorun çözümleme yolu ile uygulamaya aktarmayı sağlar.

Böylece bir yandan bireyin karşılayamadığı gereksinimleri, diğer yandan hemşirenin görevi ve yasal sorumluluğu olan bakım ve bakımın kaydı, bilimsel bir araç olan hemşirelik süreci ile yerine getirilir.

Hemşirelik Süreci uygulanırken ortak dilin kullanılması aynı yaklaşımları kullanmada önem taşımaktadır.

 

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar