Blog

E-Hemşire.com

Güldüren Hemşire Anıları

Kendilerinin ve çalışma arkadaşlarının yaşadıkları anıları kaleme alan iki hemşire, fıkraları aratmayan bir kitaba imza attı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan hemşire Şenay Karaaslan ile Özlem İnan anılarını kitaplaştırdı.

Hemşireler kendi meslek yaşamları ve çalışma arkadaşlarının karşılaştıkları ilginç detayları ‘Hemşire Anıları’ kitabında topladı.

12 Mayıs Hemşireler Günü`nde kitabın dağıtımın yapılacağını söyleyen Şenay Karaaslan bir anısını şöyle anlattı;

1991 yılında ilk görev yerim Erzurum Araştırma Hastanesi’nin acil servisine başvuran kadın hastaların büyük çoğunluğu şikâyetlerinin nedenleri sorulduğunda ‘Ben bilmem beyim bilir’ diye cevap verirdi.

Acile başvuran kadın doğum hastalarına da rutin olarak son adet tarihi sorulduğunda da yine aynı cevap alınırdı. İşin ilginç olanı, gerçekten de beyleri son adet tarihlerini tam olarak bilirlerdi. İşte kitaptaki anılardan bazıları;

Hamile kadına ‘Suyun geldi mi’ diye sorulur.

Cevap: Kör olası muhtar 3 gündür suyumuzu kesti.

Kemer`de acile gelen bir hastaya `Girişe git kaydını yaptır` derler. Epeyce sonra gelen hasta `Kiriş`e (Kiriş ilçesi) gidip geldim’ der.

Galoş giymesi istenen ziyaretçi, bir süre sonra ellerine ve başına geçirdiği galoşlarla hastasının yanındadır.

Diyarbakır’da kasketli, bıyıklı ve şalvarlı bir adam beyaz önlük giyerek doktor kılığında yakınını ziyaret etmek için hastaneye girerken yakalanır.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar