Blog

E-Hemşire.com

Bilimsel Doğal Bakım

Uzmanların açıkladığı üzere, meyve, sebze ve bitkilerin görünüşleri ile faydalı oldukları organlar arasında bir benzerlik olduğu bilimsel olarak teyit edildi.

Uzmanların; "Her organ şekli itibariyle bir bitkiye benzer ve bu haliyle o organı tedavi edebileceğine işaret eder" teorileri, bilimsel olarak da desteklendi.

Kanser hücrelerine benzeyen brokolinin kansere, havuç ve kivinin göz sağlığına, salkım halinde kalbe benzeyen üzümün kalbe iyi geldiği bilim adamları tarafından açıklandı.

Tabiattaki tüm meyve ve sebzeler sağlık açısından çok önemli vitamin ve mineraller içermektedir. Yaz, kış demeden sofraları süsleyen bu ürünlerin şekilleri en fazla faydalı oldukları organları işaret etmektedir. Dilimlenmiş havucun kesiti insan gözüne benzemekte, göz bebeği havuç gibi çizgilerden oluşmaktadır.

Göz sağlığı açısından büyük öneme sahip havuçla birlikte kivi de aynı özellikleri taşımaktadır. Dilimlenmiş kivi göz bebeğine benzerlik gösterir. Kivi, antioksidanlar (E ve C vitamini) ve carotenoidlerce (beta caroten, lutein) zengindir. Lutein, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan görme bozukluklarının önlenmesinde önemli yer tutar.

Ortadan kesilmiş domates dört kompartımanlı görülür. Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur. Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir.

Nar çekirdekleri, kan hücrelerine benzerlik gösterir. Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır. Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur.

Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.

Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir. Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.

Patlıcan, avokado ve armut ortadan ikiye kesildiğinde, anne rahmine benzer şekil gösterir, bu gıdalar, dengeli tüketilmesi durumunda hormonal dengeyi sağlamakta ve rahim kanserlinin önlenmesine yardımcı olmaktadır.

İncir ''erbezlerine'' benzer bir şekle sahiptir ''Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçmektedir.

Zeytin ve kadın yumurtalıkları da şekil olarak birbirine benzemektedir. Zeytin yumurtalıkların sağlığı ve fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Soğan vücut hücrelerine benzerlik göstermektedir. Soğan, serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerin zarar görmesini engelleyen önemli bir antioksidan kaynağıdır.

Taneli meyveler ve narenciyeler, meme bezine benzerler. Narenciyeler, flavonoid ve limonen içerir. Bunlar meme bezlerinde lenf hücrelerinin hareketini düzenler.

Brüksel lahanası ve brokoli kanser hücresine benzerlik gösterir. Brüksel lahanası lif, vitamin C, betacarotene (vitamin A) ve azotça zengindir. Bunlar, kanser riskinin önlenmesine yardımcı olurlar. Brokoli de kansere karşı iyi geliyor.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar