Blog

E-Hemşire.com

Sağlık Teknikerleri Hemşire Olacak

Sağlık Teknikerleri Hemşire Olacak

Sağlık teknikerliği, ön lisans mezunu olanların Hemşirelik Bölümü'nde lisans tamamlama yapabileceklerini Türk Sağlık-Sen bildirdi.

AÖF Sağlık Memurluğu Bölümü'nden mezun olanların hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, bireysel olarak açılan bir dava neticesinde AÖF Sağlık Memurluğu Bölümü'nde görülen müfredat çerçevesinde eğitim görmüş olup, Sağlık Teknikerliği diploması ile mezun olanların da söz konusu hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Erzurum Atatürk üniversitesi ile yapılan görüşme neticesinde Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, bu kapsamda, farklı unvanlarda bulunan personelden Sağlık Teknikerliği unvanı ile mezun olanların da hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

5 Kasım 2010 tarihine kadar Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine (ATAUZEM) Bu bölümden mezun olan çalışanların, lisans tamamlama için başvuru yapmaları halinde lisans tamamlama hakkına kavuşacakları belirtildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bir bölümde daha lisans tamamlama hakkının elde edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Kahveci,"Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzaktan eğitimle sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans, ön lisans mezunlarına da lisans tamamlama hakkı bir an önce tanınmalıdır. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor." dedi.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar