Blog

E-Hemşire.com

Yaşamak Onların Hakkı

Yaşamak Onların Hakkı

(Kürtaj Cinayettir)

"Allah ol dedi ve ben var edildim, insan gelişiminin ilk adımları. Önümde uzun bir yol var. Şu an küçücük bir çizgi büyüklüğünde olsam da büyüyüp fasulye tanesi kadar olacağım. Senin içindeyim anneciğim, buradayım ve artık varım. Müthiş, olağan üstü bir duygu bu.


Varlığımdan annemin ve babamın henüz haberleri yok. Ama olsun ben benim, varım ve yaşıyorum artık. Henüz bedenim belirsiz. Ellerim, parmaklarım ve yüzüm oluşmadı. Ama varlığımı hissedebiliyorum.

Çok mutluyum. Yavaş yavaş kollarım, bacaklarım biçimlenmeye başladı. Kalbimin atışlarını da hissediyorum ve galiba yüzümde oluşuyor.

Anneciğim, heyecanını hisseder gibiyim. Ben çok ufak olduğum için belki doktora ilk geldiğinde beni göremeyebilirsin ama beni görmesen de beni sevdiğini biliyorum ve senin için atacak olan kalbimin oluşumu da devam ediyor.

Ve nihayet sanırım annem artık benim varlığımdan haberdar. Hadi, hadi baba, annemi doktora götür. Sağlığım hakkında bilgiler edinin biran önce. Sizinle tanışmak istiyorum. Beni hissetmenizi ve benimle konuşmanızı istiyorum.

Sevgili anneciğim, çok sevindin değil mi? Benim varlığımdan haberdar olunca varlığım mutlu etti seni. Evet, kalp atışlarını duyar gibiyim. Heyecanını hissedebiliyorum. Beni kucağına alacağın günün hayali ile yaşıyorsun.

Size güveniyorum. Benim sağlığımı tehlikeye sokacak bir şey yapmayacağınızı biliyorum. Beni senden ve sevginden mahrum bırakmazsın değimli anneciğim? İçimde garip bir heyecan ve kıpırtı var. Bak ellerim, gözlerim, bacaklarım, kalbimde oluştu artık.

Yabancı ellerin dokunduğunu hissediyorum anne. Neler oluyor? Karnına düştüğüm anda her şeyden koruyacağını anlatmışlardı melekler. Senin meleğin annen demişlerdi. Hani güvende olacaktım.

Anne parmaklarımı koparıyorlar. Bacaklarımı kırdılar anne. Gözlerim, anneciğim gözlerim görmüyor artık beni yok ediyorlar. Yardım et ne olur anne. Yardım et anne." 

Nasıl bir vahşete yol açıldığını, kısaca kürtaja kurban gitmek istemeyen bir bebeğin dilinden anlatmaya çalıştım. Eminim daha fazla acı hissediyorlardır. Beden sizin bedeniniz ama o bedene onlar kendi isteği ile konulmadı. 

Yaşamak bizlere tanınan bir haksa o hakkı ALLAH onlara da tanıdı. O çocuğa sormak lazım acaba ölmek istiyor mu? Anne kelimesinin anlamını bilmeyen yoktur. İnsanın kendisine en yakın gördüğü varlıktır. Biz anneler cinayet işlemeyelim ve çocuklarımıza kıymayalım onlara sahip çıkalım.

Filiz ŞEKER
Müdür / Damla İK

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar