Blog

E-Hemşire.com

Uğraşı Terapisi

İ.Ü. Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünde 10 yıldır yürütülen çalışmalar, şizofren hastalarının, uğraşı terapisiyle yaklaşık yüzde 20 iyileştiğini ortaya koydu.

Şizofreni, ağır anksiyete ve bipolar tiftik bozuklukları görülen hastaların tedavilerinde uğraşı terapisi önemsenmektedir.



Hastanın işlevselliğinin artırılmasında ve yeniden topluma kazandırılmasında uğraşı terapisi önemli. Hastalara usta öğreticiler eşliğinde uğraşı terapisi tedavisi uygulanıyor.

Hastalık döneminde sadece iç dünyalarına dönen hastalarımızın dikkatini farklı konu ve olaya çekmek için uygulanan bu tedavi yöntemi, hastalarımızın iyileşme göstermesi için oldukça önemli.

Uğraşı terapilerinde el işi ve resim yapan, ahşap boyayan hastalar, yüzde 20 oranında iyileşme gösteriyor. Uğraşı terapisinin hem tedavi edici özelliği var hem de hastalara maddi katkı sağlamaktadır.

Ağırlıklı olarak şizofreni, ağır derecede anksiyete ve bipolar tiftik bozukluk görülen hastaları topluma kazandırmak, becerilerini artırmak için bu tür etkinlikler daha da artırılmaya çalışılıyor.

Hastalığının alevli dönemlerinde bu tür terapilere katılmak istemeyenlerin, daha sonra istekli olmaları, iyileşme yolunda ilk adımı attığının göstergesi oluyor.

Yalnızca uğraşı terapisiyle değil, masa tenisi, satranç ve kitap okuma ile de hastaların birbirleriyle daha fazla etkileşim kurmaları, kendi dünyalarından çıkarak, başka olaylarla ilgilenmeleri sağlanmaktadır.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar