Blog

E-Hemşire.com

Damla İnsan Kaynakları Dünya Hijyen Gününde

Damla İnsan Kaynakları Dünya Hijyen Gününde

Bizde Oradaydık;


Dünyanın ilk Hijyen Günü, Avrupa Hijyen Konseyi ve Türk Pediatri Kurumu'nun katkılarıyla İstanbul'da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Dünyada ilk kez Türkiye’de kutlanan 16 Ocak Hijyen Günü, tüm kamuoyunu kucaklayan bir sosyal sorumluluk projesi olarak yepyeni bir dönem başlattı.

Toplum sağlığını çok yakından ilgilendiren “hijyen” kavramını en geniş kapsamıyla gündeme taşıyan 16 Ocak Hijyen Günü, Türkiye’nin ilk hijyen elçilerini Esma Sultan Yalısı’nda buluşturdu.

Türkiye Hijyen Platformu’na katılan bilim adamları, hekimler, sağlık profesyonelleri, anne babalar, medya mensupları, aydınlar ve kanaat önderleri, daha sağlıklı bir yaşam için hijyenin önemini vurguladılar.

Tüm katılımcıların, hijyen kültürünün sağlık için taşıdığı önemi dile getirdiği Türkiye Hijyen Platformu’nda, bundan sonra yapılması gerekenler ve hijyen elçilerinin taşıdıkları sorumluluk paylaşıldı.

Senem Çapa Organizasyonunda Damla İnsan Kaynakları olarak firmamız, çocuk eğitmenlerimiz ve çocuk gelişimi mezunu oyun ablalarımızla oradaydı.  Büyükler tartışırken, platformun minik konukları ise onlar için hazırlanan özel bir alanda oyun ablalarımızla birlikte tiyatro ve atölye çalışmalarına katıldı.

Programın başından sonuna kadar çocuk eğitmenlerimiz ve oyun ablalarımız tüm özverileri ile çocuklara hijyenin anlatımında yardımcı olarak katkıda bulundular.

Firma sahibimiz Vural Şeker ve İnsan Kaynakları müdürümüz Filiz Şeker; firmamızın faaliyet alanları için çok önemli olan hijyen konusunun dünya çapında ve ülkemizde ilk kez kutlanacak olması özelliği ile organizasyonu başından sonuna takip ederek, özel olarak ilgilendiklerini programa katılarak gösterdiler.

İÖİB Derneği Başkanı ve Firma Sahibimiz Vural ŞEKER;

“Özel İstihdam Büroları Derneği ve Damla İnsan Kaynakları olarak kendi çalışma alanlarımız içerisinde ve toplum hayatında hijyen konusunun yadsınamaz bir yeri olduğunun bilinciyle geç kalınmış böyle bir programı gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Çocuk eğitmenlerimiz ve eğitimli oyun ablalarımızla bu organizasyonda yer almaktan onur duyuyoruz, konu ile ilgili tüm çalışmalarda her zaman yardımcı olmak için hazırız.” dedi.

İnsan Kaynakları Müdürümüz Filiz ŞEKER ise organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ettikten sonra şu görüşlerini beyan etti;

“Öncelikle bir anne olarak hijyen kavramının ne denli önemli olduğunun bu tür programlarla kamuoyuna duyurulması beni çok memnun etti. Firma çalışma alanlarımız yönünden ise hijyen kavramı bizim için çok önemli. Faaliyet alanımızın insan olması nedeniyle hizmet verdiğimiz kişi ve kurumlar için hijyen konusu her zaman öncelik arz etmektedir. Bizlerde başta çocuk eğitmenlerimiz, oyun ablalarımız, dadı ve bakıcılarımızda, ayrıca hemşire, hasta bakıcı ve yaşlı bakıcısı adaylarımızda kısacası tüm eleman ve personel istihdam hizmetimizde konunun üzerinde titizlikle durarak sağlık için hijyenin şart olduğunu önemsiyoruz.” dedi.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar