Blog

E-Hemşire.com

Hemşirelik İçin Artan İlgi

1954 yılından bu yana aynı yasaya göre yetiştirilen ve çalıştırılan hemşirelerin durumları, AB uyum yasaları çerçevesinde 2007 yılında bir yasal düzenlemeyle yeniden belirlenmesi ve hemşirelik ünvanını alabilmek için 4 yıllık bölümlerden mezun olma şartı aranması ve yükselen kariyerle birlikte hemşireliğe de talebin arttığı görülmektedir.

Artık hemşirelerimiz yüksek lisans yapar duruma geldi. Hemşirelik bölümlerine başvuruda bulunan pek çok hemşire 4 yıllık lisans eğitimine ek olarak lisans üstü eğitim de yapıyor.

Farklı meslek dallarına göre iş bulma şartları daha kolay olduğu için hemşirelik mesleği her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Ayrıca diğer üniversite mezunlarına göre hemşirelerin daha yüksek ücret alması da bu mesleğin yoğun olarak tercih edilmesinde etkili oluyor.
 

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar