Blog

E-Hemşire.com

Evde Bakım Hizmetinde

297 bin hastaya çıkan “Evde Bakım Hizmeti” 3 yıl önce 28 bindi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Sağlık Bakanlığı’yla birlikte başlattığı proje çerçevesinde, evden dışarı çıkamayacak durumdaki hastalar, yaşlılar, engelliler, artık sahipsiz değil.


Sağlık Bakanlığı’yla birlikte Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), başlattığı proje çerçevesinde geçen yıl 297 bin hastaya evinde bakım hizmeti verdi. Bu rakam üç yıl önce 28 bin civarındaydı

Ülkemiz sosyal devlet olma yönünde önemli adımlar atarken, artık bakıma muhtaç engellilerinin, yaşlılarının, dışarı çıkamayacak durumdaki hastalarının tedavi ve bakımlarını evlerinde yapıyor.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Sağlık Bakanlığı ve belediyeler hükümetin ’Bakım Hizmetleri Eylem Planı’ çerçevesinde önemli çalışmalara imza atıyor.

Geçen yıl SHÇEK, 297 bin engelliye evde bakım hizmeti sundu. 2007 yılında bu rakam 28 bin civarındaydı.

Tüm illerde Sağlık Bakanlığı hastaneye gidemeyecek durumdaki yaşlılar, yatağa bağlı hastalar ile kronik rahatsızlığı bulunanların evlerine doktor ve hemşire gönderiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de günde ortalama 180 hastaya evinde bakıyor. Belediyenin 2004’ten beri bu şekilde hizmet sunduğu hasta sayısı 85 bini aştı.

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar