Blog

E-Hemşire.com

Siz Neden Hemşire Oldunuz?

Herkese sorulan bir sorudur;  “Büyüdüğün de ne olacaksın”  sorusu ve herkesin ortak cevabıdır; Polis, Doktor, Öğretmen veya Hemşire olacağım cevabı. Nedendir bilinmez ama şimdi bile sorsanız etrafınızdaki küçük çocuklara alacağınız cevaplar yine aynıdır.

Şimdi ise sorumuzu değiştiriyoruz ve bu meslek gruplarından birini seçmiş olan hemşire ve hemşire adaylarına soruyoruz;


Neden Hemşireliği Seçtiniz?


- “Aslında bana sorsanız böyle bir fikrim yoktu ama genelde bizde kararları annem aldığı için beni Sağlık Meslek Lisesine yazdırdı. İlk zamanlar bu mesleği yapamayacağımı düşündüm fakat daha sonra yavaş yavaş sevmeye başladım.

Çünkü herkesin sahip olmak istediği bilgilere siz sahipsiniz ve bu bilgileri sizden almak isteyen binlerce kişi, en önemlisi de annenizin sizinle gurur duyması.

İyi ki bu mesleği seçmişim. Şu an üniversite 3.sınıftayım yakında bende bir hemşireyim.”

- “Benim ablam hemşirelik öğrencisiydi ve keyfine diyecekte yoktu açıkçası. Beni de bu mesleğe yönlendiren en büyük sebeplerden bir tanesi de bu aslında. Şu an hala okuyorum ve benimde keyfim yerinde. İleride gururla yapacağım bir mesleğim var.”

- “Küçüklüğümden beri olmak istediğim meslek buydu. Nedenini bilmiyorum ama bana ne zaman sorulsa her defasında hemşire olacağım derdim. Hem de acil hemşiresi şimdi ise bu yolda ilerlemeye devam ediyorum birçok şeyi okulda öğrendiğim gibi dışarıda olayların arasında kaldıkça sadece kitaplara bağlı kalmadan asıl hayatta da öğreniyorum.”

- “Ben insanlara yardım etmeyi seviyorum. Dolayısıyla da doğru yolda ilerliyorum.”

- “Bu soruyu kime sorsanız, 10 kişiden 3’ünden alacağınız cevapla benim cevabım aynıdır; ÖSS kurbanı oldum. Yani ilk başlarda böyle diyordum çünkü ben hemşirelikten ziyade eczacı olmayı isterdim, hemşirelik 7. tercihimdi ve şansıma hemşirelik oldu.

İlk başladığımda 1. sınıftayken “anne ben bırakıyorum” dediğim çok olmuştur ama yinede bırakmadım ve devam ettim, iyiki de etmişim. Şimdi gayet memnunun her iş gibi hemşireliğin de zorlukları var hem de fazlasıyla ama hiçbir zaman yılmadan yoluma devam ediyor olacağım şimdiye kadar olduğu gibi.”

Evet aldığımız cevaplar bu ve bunlara benzer. Kimi ilk baştan beri olmak istediği yerde kimileri de sonradan geldiği yerde gayet mutlu.

Şimdi aynı soruyu size soruyoruz;

Siz Neden Hemşire Oldunuz?

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar