Blog

E-Hemşire.com

Protez Diş Bakımı

Protez dişlerin günlük olarak, düzenli bakımlarının yapılması dişetinde gelişebilecek enfeksiyonların önlenmesi ve ağız hijyeninin sağlanması için önemlidir.

Özellikle, gece yatmadan önce, çıkarılarak temizlenmesi gerekir. Böylece, hem protez altında yiyecek artıklarının kalması ve mikroorganizmaların çoğalması önlenir hem de diş etlerinin dinlenmesi sağlanır.

Protez dişler, çıkarılıp fırça ile temizlendikten sonra, mutlaka ağzı kapalı bir kapta, su içinde saklanmalıdır.

Dişler çıkarıldıktan sonra, yumuşak bir fırça ile diş etleri ve dil üzeri fırçalanmalı ya da solüsyon ile çalkalanmalıdır.

Böylece, dişetlerine masaj uygulanır ve kan akımı hızlandırılmış olur, ayrıca bakterilerin laktik asit üretmesi engellenir.

Protez dişler, bir mendil ya da gaz bezi aracılığı ile ağızdan çıkarıldıktan sonra, diş macunu ve ılık su ile temizlenmelidir.

Fırçalama işleminden sonra, iyice durulanmalı ve eğer tekrar takılmayacak ise; ağzı kapalı kap içine koyulmalıdır.

Protez dişler, hastanın ağzına tekrar takılmadan önce, hastanın ağız içi mutlaka fırçalanmalı ve su ile iyice durulanmalıdır.

Protez dişler ağız içine tekrar yerleştirilirken, önce üst dişler sonra alt dişler yerleştirilmelidir.
 

BLOG KATEGORİLERİ
Evde Bakım HemşireliğiHemşire Çalışma AlanlarıHastalıklar ve Hemşirelik YaklaşımlarıManşet HaberlerSağlıklı BakımAktualiteMakale & Sağlık HaberleriDoğal BakımGüncel DuyurularSağlık PersonelleriMesleki BilgilerHemşirelik MevzuatıHemşirelik YayınlarıHemşirelik Eğitimi Veren Okullar